Artikelgroepen

1. Artikelgroep aanmaken (0:16)
2. Artikelgroep wijzigen (1:15)
3. Artikelgroep verwijderen (1:51)

Stap voor stap lijst

Door middel van artikelgroepen definieer je de standaardinstellingen van een artikel binnen het booq POS-systeem. Wanneer je een artikel aanmaakt en deze koppelt aan die artikelgroep, dan zullen deze standaardinstellingen automatisch worden overgenomen.

Artikelgroep Aanmaken

Om een artikelgroep toe te voegen ga je naar 'Artikelen> Artikelgroepen'. Druk op "+Artikelgroep toevoegen".

Vul vervolgens de volgende velden in:

• Bovenliggende artikelgroep: kies een logische groep om de indeling overzichtelijk te houden.
  • Omzetgroep is belangrijk voor de rapportages dus kies hier de juiste omzetgroep of maak eventueel een nieuwe omzetgroep aan.
  • Btw-tarief
  • Gang: kies de gang in verband met de volgorde op de keukenbon of op het keukenscherm.
  • Productie-eigenschappen: selecteer hier de juiste printer of keukenscherm waar het artikel geproduceerd moet worden.

Klik op "opslaan" om de aangemaakte groep op te slaan.

Artikelgroep Wijzigen

Om een artikelgroep te wijzigen, druk je op "Artikelen > Artikelgroepen". Daar zoek je de groep op waarin je iets wilt aanpassen. En als je dan op het potloodicoon naast de artikelgroep klikt, kom je in het scherm waar je de instellingen kunt aanpassen, bijvoorbeeld de productie-eigenschappen, naam of btw-tarief. Om de wijzigingen op te slaan klik je rechtsonder op "opslaan".

Nadat je de artikelgroep hebt aangepast, zullen alle artikelen die aan die betreffende artikelgroep zijn gekoppeld, automatisch worden aangepast.

Artikelgroep Verwijderen

Om een artikelgroep te verwijderen, druk je op "het prullenbakicoon" naast de artikelgroep. Hierna bevestig je het verwijderen door op "ok" te drukken. Verwijderde artikelgroepen kunnen niet meer hersteld worden. Eventueel aan deze Artikelgroep gekoppelde artikelen zullen dus gekoppeld moeten worden aan een andere Artikelgroep.

Als je nu een artikel opzoekt dat gekoppeld was aan de artikelgroep die je net verwijderd hebt, zie je dat de artikelgroep, omzetgroep en productie-eigenschappen weg zijn.