Omzetgroepen

📺 Bekijk de video van de tutorial

Stap voor stap lijst

Het booq-systeem is standaard voorzien van de omzetgroepen die je vooraf hebt aangegeven. Ieder artikel dient altijd aan een omzetgroep gekoppeld te zijn. Deze omzetgroepen bestaan uit een hoofd-omzetgroep en sub-omzetgroepen. In de rapportage worden deze groepen getoond en kun je ze bij de grootboekrekeningen invoeren.

Aanmaken van een hoofd-omzetgroep en sub-omzetgroep

Indien je een hoofd-omzetgroep wilt aanmaken klik je nadat je op 'omzetgroepen' hebt geklikt, rechtsboven op 'omzetgroep toevoegen'. Voer de naam in en klik op 'opslaan'. Wanneer je een sub-omzetgroep wilt toevoegen selecteer je eerst de hoofdgroep gevolgd door de knop 'omzetgroep toevoegen'. Voer de naam in, controleer of inderdaad de hoofdgroep geselecteerd is en klik op 'opslaan'.

Wijzigen van een hoofd-omzetgroep en sub-omzetgroep

Om een omzetgroep te wijzigen druk je op 'het potloodicoon' naast de groep. Als je de hoofd-omzetgroepen uitvouwt zie je ook de sub-omzetgroepen. Na het klikken op 'het potloodje' komt je in het scherm om de omzetgroep te wijzigen. Klik vervolgens op 'opslaan'.

Verwijderen van een hoofd-omzetgroep en sub-omzetgroep

Om een omzetgroep te verwijderen druk je op 'het prullenbakicoon' naast de groep. Hierna bevestig je het verwijderen door op 'ok' te drukken. Indien de groep nog subgroepen heeft, dien je deze eerst te verwijderen. Let op: verwijderde omzetgroepen kunnen niet meer hersteld worden, historische gegevens blijven wel beschikbaar.