Menu's beheren

Om de wijzigingen door te voeren in je kassa ga je naar 'algemeen beheer', klikt vervolgens op 'algemeen' om daarna rechtsboven te klikken op de button 'verzenden'. Het duurt circa twee minuten voordat alle wijzigingen zichtbaar zijn in je kassa.
1. Artikelen en keuzemenu's toevoegen (0:1)
2. Submenu toevoegen/wijzigen/verwijderen (1:27)
3. Menu toevoegen (2:19)

Stap voor stap lijst

Bij menu’s kun je nieuw aangemaakte artikelen of keuzemenu’s toevoegen aan de menukaart. Het menuoverzicht bestaat uit 3 kolommen, Menu’s, Geselecteerd menu en Artikelen. Onder “Menu's" tref je de menukaarten aan die binnen je omgeving actief zijn.

Wanneer je de menukaart selecteert, zal in de middelste kolom de menukaart worden weergegeven. In deze kolom zie je welke productgroepen op dit moment in de kassa worden gebruikt. Aan de rechterzijde, in de Artikelen kolom, tref je alle artikelen aan uit het stambestand. Via de zoekfunctie kun je artikelen zoeken en selecteren. Je kunt artikelen slepen naar de menukaart, dit doe je door de gewenste productgroep van het artikel te openen in de menukaart en vanuit de artikelen-kolom het gewenste artikel te slepen naar deze groep. Je kunt meerdere artikelen tegelijk slepen.De volgorde van selecteren is ook de volgorde waarop ze geplaatst worden binnen de menukaart. Nieuwe toegevoegde artikelen tref je altijd onderaan aan. Deze kun je vervolgens verplaatsen door deze vast te pakken en los te laten op de gewenste plek. De artikelen worden dan in dezelfde volgorde op de kassa getoond, waarbij je er bijvoorbeeld voor kunt kiezen om de meest verkochte artikelen bovenaan te plaatsen.

Onder een productgroep kun je nieuwe submenu’s aanmaken, voor de producten die hieronder vallen, door op “Submenu toevoegen” te klicken. Vervolgens kun je een kleur kiezen welke in de app zal worden gebruikt voor dit submenu. Om artikelen toe te voegen selecteer je deze in de rechter kolom en sleep je deze naar het gewenste submenu.

Via het potloodicoon kun je de tekst van de productgroep wijzigen. Als je de productgroep wil verwijderen, dan druk je op de prullenbak icoon. Let op, verwijderde submenu’s en productgroepen kunnen niet meer worden hersteld.

Extra menukaarten aanmaken

Het is ook mogelijk om extra menukaarten aan te maken. Dit doe je door rechtsboven op de knop “menu toevoegen” te klikken. Een menukaart kun je koppelen aan een faciliteit - bijvoorbeeld een wijk of tafel - of een filiaal.