Prijslijnen toewijzen

In deze tutorial laten we zien hoe je prijsniveaus aan je winkel toevoegt

Stap voor stap lijst

Er zijn drie manieren waarop je de prijslijnen kunt gaan gebruiken.

1. Middels een toets in de App

Je kunt in de app handmatig een prijslijn selecteren. De daarvoor benodigde toets in de app moet daarvoor wel op de juiste manier zijn geactiveerd binnen de backoffice. Om dit te controleren ga je naar Algemeen beheer en vervolgens naar Algemeen. Klik op het potloodje voor de filiaalnaam en daarna op App functies. Er verschijnt dan een lijst met alle functietoetsen van de app. Zoek Selecteer prijslijn en controleer of het vinkje van verborgen uit staat. Klik op opslaan en indien het vinkje uit is, zal de functietoets in de app aanwezig zijn.

2. Prijslijn koppelen aan faciliteit

Ga hiervoor naar Algemeen beheer en vervolgens naar Faciliteiten. Klap deze uit door op het pijltje te drukken. Klik vervolgens op het potloodje achter de faciliteit of tafel waarvoor je een aparte prijslijn wilt selecteren. In dit geval doe ik dat bij Feestzaal en selecteer dan bij Prijslijn de juiste prijslijn voor deze faciliteit, in dit geval Jubileumprijzen. Als je een prijslijn echt aan een tafel wilt hangen, dan klap je de faciliteit uit en klik je op het potloodje achter het tafelnummer en selecteer je daar de juiste Prijslijn. Als laatst klik je op Opslaan.

3. Prijslijn koppelen aan een gast of debiteur

Ga hiervoor naar Algemeen beheer en vervolgens naar Klanten. Klik op het potloodje achter de betreffend klant/debiteur en selecteer bij Prijslijn de juiste prijslijn voor deze klant/debiteur en sla het op.

Het is ook nog mogelijk om een aparte prijslijn te koppelen aan een filiaal als je werkt met een mulitstore-omgeving. Neem hiervoor contact op met de booq Servicesdesk.